14-05-2013

Avocado als lunch.


Veel mensen denken dat avocado een echte dikmaker is door het hoge calorie en vetgehalte maar niets is minder waar. Je lichaam heeft 18 aminozuren nodig om eiwitten te vormen en avocado bevat al deze 18 essentiële aminozuren. In dit groene goedje zitten veel goede vetten en daarom wordt het snel opgenomen door je lichaam. Als je weinig of geen vlees eet is dit een goede aanvullen in je dagelijkse eetpatroon . Het vet wat in de avocado zit is goed als bescherming tegen hart ziekten en bevat omega-3 -vetzuren.

De combinatie van de voedingsstoffen in avocado’s zorgt voor een krachtige ontstekingsremmende werking.
Vitamines C en E, carotenoïden, selenium, zink, fytosterolen en omega-3-vetzuren in avocado’s beschermen tegen ontstekingen.

Je kunt avocado op veel verschillende manieren eten.

1: Snij een avocado in de lengte doormidden zodat je twee stukken krijgt. Neem een lepel en lepel hem uit net als een gekookt eitje in een schil.

2: Pel de avocado en snij hem dan door de midden doe er een beetje peper op en je hebt een heerlijke snek.

3: Pel de avocado en snij hem in stukkjes en doe hem in je salade.

3: pel de avocado en snij in stukjes, doe een deel op je broodje en prak hem met een vork fijn en dan krijg je wat ik hier boven op mijn broodje heb.

Heerlijk en gezond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten